luni, 8 martie 2010

Mâncarea de post tot mai căutată de teleormăneni



Telormănenii au început să-şi facă provizii pentru acest post. După două săptămâni de la intrarea în postului Paştelui, cei mai credincioşi au dat iama în magazine pentru a cumpăra produsele permise in această perioadă.
Fie că este vorba despre pateuri vegetale, ciorbe de legume gata preparate, sosuri sau salate din verdeţuri, pe toate le putem găsi în raioanele marilor magazine.
În centrele comerciale sunt mai mulţi cumpărători la rafturile cu alimente de post. Ca de obicei, mulţi dintre ei studiază cu atenţie produsele şi conţinutul acestora, pe care ulterior le pun în coş.
Vânzătorii spun că au mai mulţi clienţi care cumpără produse vegetale în acestă perioadă şi speră ca până de Paşte vânzările să crească. Ca să nu piardă clienţii, comercianţii au aprovizionat rafturile cu zeci de sortimente de astfel de preparate.
Nici un cumpărător care trece pe lângă raioanele cu produse de post nu pleacă de la raft fără să umple coşul cu mâncăruri pe bază de vegetale. Marfa este pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele.
„Ţin post în acestă perioadă. Acum îmi cumpăr ceva pateuri vegetale, iar acasă prepar legume şi soia. Ca să ţii post nu este de ajuns să nu mănâci carne, trebuie să fii şi smerit, să fi mai bun ca în restul anului”, ne-a spus Marieta P., un cumpărător în unul dintre magazinele oraşului Alexandria.
Comercianţii din supermarket-uri spun că în perioada postului, vânzarea de alimente vegetale creşte cu aproximativ 30% iar cea de carne scade în medie cu 15 procente.
Medicii sunt de părere că preparată corect, soia este un aliment sănătos. Însă ca orice aliment consumat în exces, poate avea efecte negative asupra sănătăţii. La produsele din soia se adaugă şi legumele de sezon: salata, ceapa verde, urzicile şi spanacul, produse pe care medicii le recomandă pentru detoxifierea organismului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu