luni, 8 martie 2010

Europenii încântați de brânza românească




Daciana Sârbu și Viorica Dăncilă au promovat, cu succes, săptămâna trecută, brânza românească tocmai la Bruxelles
Europaramentarele noastre nu au fost în fața colegilor lor din Parlamentul European cu orice brânză, ci cu una realizată ”după rețete foarte vechi din cele mai naturale ingrediente”.
Evenimentul a adus în fața oaspeților sortimente variate de brânzeturi din diferite regiuni ale țării noastre precum Sibiu, Brașov, Bran, Constanța Alba sau Arad.
Sub titulatura”Gustați România”, evenimentul organizat de Viorica Dăncilă și Daciana Sârbu a avut ca scop cunoașterea României de către europeni prin intermediul uneia dintre valorile sale gastronomice și anume brânza tradițională.
Proiectul vine în sprijinul direct acordat crescătorilor de ovine, care nu au găsit un asemenea ajutor până în prezent, precum și o oportunitate de a pătrunde pe piața europeană, calitatea produselor recomandând acest lucru.
Organizatoarele au urmărit să prezinte colegilor săi o perspectivă culinară asupra României, care să contribuie la conducerea mai clară a personalității unui stat membru Uniunii Europene.
”Făcând cunoștință cu brânza noastră, despre care nu au mai auzit niciodată, dar pe care au savurat-o surprinși de diversitatea si de calitatea ei, colegii au descoperit o față a României pe care încă nu au avut ocazia să o cunoască”precizează Viorica Dăncilă.
Invitatul special la evenimentul ”Gustați România” a fost Dacian Cioloș, comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, care a apreciat ideea de promovare felicitându-le pe cele două inițiatoare.
Și pentru că brânza sărată provoacă sete, Daciana Sârbu și Viorica Dăncilă au organizat și un cocktail pentru invitații care au avut prilejul să guste măcar puțin din România noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu